Zoeken

Amerikaanse leger vestigt zich in Marokkaanse Sahara

18 december 2020 - 16:20 - Wereld

©

De Amerikaanse erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara en de normalisering van de betrekkingen tussen Marokko en Israël hebben gezorgd voor een nauwere samenwerking tussen het koninkrijk en het Amerikaanse leger. Zo is het Pentagon van plan om een basis in Duitsland te gaan verplaatsen naar het zuiden van Marokko.

Volgens de website Akhbarona is het Amerikaanse ministerie van Defensie bezig met het afronden van de plannen voor een verhuizing van een militaire basis in Duitsland naar een locatie in de Marokkaanse Sahara.

Marokko en de Verenigde Staten zijn eind vorige week voor het eerst met elkaar een gesprek aangegaan over de door de Amerikanen gewenste verhuizing. Het is nog niet duidelijk wat de exacte locatie gaat worden en hoeveel troepen er op de nieuwe basis gestationeerd moeten worden.

De Verenigde Staten beschikken over het op een na grootste leger ter wereld, dat bestaat uit 1,5 miljoen manschappen. Tien procent van deze soldaten (20.000 troepen) wordt ingezet op 800 bases in het buitenland. De Amerikanen hebben in Duitsland alleen al, 21 bases waarop 34.000 militairen zijn gestationeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team