Zoeken

Amerikaanse journaliste gefascineerd door Marokko

30 mei 2023 - 19:00 - Marokko

©

Maria Shollenbarger, de hoofdredactrice van de Financial Times, reisde met haar 80-jarige moeder naar Marokko en raakte in de ban van het Noord-Afrikaanse land met zijn aloude architecturale-, culinaire- en gastvrijheidstradities.

"Marokko is een van de landen die ik het best ken en liefheb. Er is iets met zijn culturen, zowel de Arabische als de Berberse, dat diep boeit: tegelijk ongrijpbaar en vol liefde. Ik heb geslapen in vergeten dorpjes en tenten in steenwoestijnen, en gekeken hoe de opkomende zon de besneeuwde toppen van de Hoge Atlas in vuur en vlam zette. Van El Jadida tot Guelmim heb ik vaker dan ik kan tellen geprobeerd (en gefaald) om de kloof van kameraadschap te overbruggen met mijn gemiddelde Frans en mijn vijf of zo woorden Arabisch," vertelt Maria Shollenbarger in een artikel dat in haar krant is gepubliceerd.

Lees ook: Presentator cultshow: Marokko "meest gastvrije land" (video)

Maria en haar moeder beloofden elkaar dat ze samen Marokko zouden bezoeken, nadat de Amerikaanse redactrice 13 jaar geleden tijdens een vakantie in Marrakech de "adhan", de oproep tot het gebed, filmde en de video naar haar 80-jarige moeder in Californië stuurde. In het artikel, getiteld "Marokko door de ogen van Maria Shollenbarger, hoofdredactrice van reismagazine HTSI, in gezelschap van haar tachtigjarige moeder", vertelt de journaliste met liefde en genegenheid over haar verblijf met haar moeder in de smalle straatjes van de medina van Marrakech, de "Rode Stad", een stad die mensen van alle leeftijden kan fascineren, schrijft ze.

Lees ook: Rabat nieuwe hotspot van 2023 volgens Time Magazine

Na de okerkleurige stad bezochten de journaliste en haar moeder het achterland, waarbij ze de oude souks doorkruisten op de weg naar het Atlasgebergte. "Een paar uur later, toen we afdaalden naar de woestijnvlakte, werd mijn moeder overweldigd door de verandering in het landschap: oranje aarde die zich vermengt met zand, steile hellingen die plaats maken voor bescheiden plateaus, sommige bedekt met een fijne deken van groen. Daarachter strekt de stenige woestijn zich eindeloos uit", vertelt Maria, die met grote ontroering de sensaties beschrijft die zij en haar moeder tijdens deze reis hebben gevoeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team