Zoeken

Marokko gaat 50.000 hectare aan arganbomen aanplanten

15 mei 2021 - 12:20 - Economie

©

Tijdens de eerste viering van de Internationale Argan Dag is bekend gemaakt dat Marokko van plan is om tot 2030 zo’n 50.000 hectare aan arganbomen bij te planten. De ambitie was al eerder uitgesproken in de "Groene Generatie" -strategie van Koning Mohammed VI.

De Marokkaanse minister van Landbouw, Aziz Akhannouch, maakte tijdens een ceremonie in Agadir bekend dat Marokko tegen het jaar 2030 een aantal van 50.000 hectare arganbomen wil hebben aangeplant.

Verder vertelde minister Akhannouch dat het planten van de arganbomen onderdeel is van de 400.000 hectare aan landbouwgrond waar in het kader van het "Groene Generatie"-plan invulling aan moet worden gegeven. Om het gehele plan uit te voeren worden er volgens de minister verschillende structurerende projecten in gang gezet. Het voornemen om 10.000 hectare aan arganbomen bij te planten dateert uit 2018 en kost de overheid 49 miljoen dollar. Ongeveer 26.000 boeren moeten van dit project gaan profiteren.

Verder meldde de minister van Landbouw dat het aanplanten van de arganbomen financieel wordt ondersteund door het Agricultural Development Fund. Ook kondigde hij aan dat er een Nationaal Centrum van de Arganboom gaat worden opgericht. Dit moet een broedplaats worden voor publieke en private initiatieven, en een platform voor de ontwikkeling van onderzoek en documentatie over arganbomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team