Zoeken

Molenbeekse Amal Amjahid wint brons op WK jiu-jitsu

15 april 2021 - 11:20 - Sport

©

De in Marokko geboren Amal Amjahid uit Molenbeek heeft afgelopen vrijdag een bronzen medaille gewonnen op de UAEFIJ World Ju-Jitsu Championships in Abu Dhabi. Nadat ze verschillende toernooien had gemist door afgelasting wegens de coronacrisis en een conflict met één van de drie internationale jiu-jitsu-bonden, kon ze na een lange tijd weer genieten van officiële wedstrijden.

"Na de zeer gecompliceerde periode die ik heb doorgemaakt, ben ik blij dat ik uiteindelijk de juiste beslissing heb genomen door naar Abu Dhabi te gaan. Ik heb mezelf weer gevonden, zegt Amjahid.

In een interview met de lokale Brusselse tv-zender BX1 gaat ze dieper in op haar besluit om te breken met de Franstalige ju-jitsu-federatie FFJJ. "Ik had een groot conflict met sommige mensen in de federatie waardoor ik ontslag heb genomen. Voor mijn geestelijke gezondheid was het beter zo, want ik voelde me helemaal niet goed", vertelt ze.

Door haar ontslag bij de FFJJ kan Amjahid niet meer deelnemen aan de competities die worden georganiseerd door de JJIF. Dit is een van de drie internationale ju-jitsu-federaties. Ze zegt dat ze gaat deelnemen aan de wedstrijden van de andere twee internationale federaties mits ze niet worden afgelast vanwege de coronabeperkingen. "En ik blijf België vertegenwoordigen, omdat ik gewoon van mijn land houd", zegt de atlete. De Belgische jiu-jitsu-federatie heeft nog geen commentaar gegeven op het vertrek van Amjahid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team