Zoeken

Nieuwe sporthal Molenbeek vernoemd naar jonge Amal Amjahid

9 januari 2021 - 12:00 - Wereld

©

De Belgische gemeente Molenbeek nodigde enkele weken geleden haar inwoners uit om een naam te kiezen voor de nieuwe sporthal gelegen aan de Steenkoolkaai in Molenbeek. Ze kozen voor de naam Amal, wat in het Arabisch ook ’hoop’ betekent.

Met de naam van de sporthal wordt Amal Amjahid geëerd. Amal is een Marokkaans-Belgische jiujitsu kampioene. Ze is meervoudig wereld- en Europees kampioene in de discipline "Ne-waza".

Het gebouw zal ​​beschikken over een sporthal, een bokshal, een crèche en een cafetaria of een polyvalente zaal. De inhuldiging is gepland voor deze zomer.

Amal Amjahid zegt tegen RTBF dat ze zich enorm vereerd voelt: "Als je een stap terug doet en mijn reis analyseert, dan is dat eigenlijk indrukwekkend. Al deze kampioenschappen waren natuurlijk enkel mogelijk dankzij de steun en de hulp van veel mensen. Maar het bewijst ook dat alles eigenlijk mogelijk is in het leven. We kunnen vanuit het niets beginnen en evolueren. Maar we moeten bovenal geduld hebben en doorzettingsvermogen tonen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team