Zoeken

Alia Kafil wint internationaal debattoernooi voor Marokko

25 februari 2022 - 15:00 - Cultuur

©

Alia Kafil, aanvoerster van het Nationaal Marokkaans Debatteam (MNDT), heeft een schitterende prestatie geleverd op een internationaal debattoernooi in Japan en het Marokkaanse team naar de overwinning geholpen.

De 17-jarige, die al over indrukwekkende redenaarstalenten beschikt, hield zich in Japan met succes op het podium staande. Alia Kafil werd voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste spreker in een internationale debatwedstrijd. Yanis Hodaibi en Elhassan Rhissassi maakten ook deel uit van de groep. "In de eerste rondes waren mijn teamgenoten en ik gespannen, maar naarmate de wedstrijd vorderde, waren we meer op ons gemak en toonden we onze vaardigheden," verzekert Alia.

Lees ook: Marokkaanse wint Energie-award in Italië

Marokko won de wedstrijd met 6 op 6 overwinningen en werd daarmee het eerste Arabische en Afrikaanse land dat de wedstrijd won en het eerste en enige team dat de wedstrijd tweemaal won. De kunst van het overtuigen of spreken in het openbaar is een passie die Alia leerde toen zij 11 jaar oud was. In de zesde klas werd zij lid van het debatteam van de school en dat was het begin van een groot avontuur voor haar.

Omdat zij veel talent heeft, werd zij in 2020 lid van het Marokkaanse debatteam, waardoor haar belangstelling voor spreken in het openbaar toenam. In een interview met MAP zei de jonge spreekster dat het debat haar een duidelijk beeld had gegeven van haar studie en carrière. "Het debat heeft me ook geleerd dat de wereld, sociale kwesties en politiek complex zijn en dat er nog zoveel meer over te leren valt”, zei ze.

Zij merkte op dat debatten haar er altijd aan herinneren dat er zoveel perspectieven te verkennen zijn en zoveel te leren is over welk onderwerp dan ook. Hoewel zij het moeilijk vindt een evenwicht te vinden tussen haar schoolopleiding en haar passie voor spreken, benadrukt zij dat zij er geen spijt van heeft om zich volledig in te zetten.

Lees ook: België: Hajar en Kawthar in finale apps-wedstrijd

Met veel plezier herinnert zij zich haar deelname aan het 7e PDA High School Parliamentary Debate World Congress, ondanks enkele moeilijkheden. "De grootste uitdaging voor ons was ’s nachts online debatteren en ’s nachts meedoen (meestal van 1.00 tot 10.00 uur) omdat de wedstrijd in Japan werd gehouden. Vóór de wedstrijd lazen we ook het nieuws en de politiek om up-to-date te blijven”, voegde ze er nog aan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team