Zoeken

België: Hajar en Kawthar in finale apps-wedstrijd

4 november 2021 - 10:40 - Wereld

©

De 19-jarige zusjes Hajar en Kawthar Saidi, twee Brusselse studentes Business Management aan de ICHEC Brussels Management School, zijn finalist van de app-wedstrijd Red Bull Basement 2021.

Met hun project "FindYourPro", willen Hajar en Kawthar jonge studenten via een app in contact brengen met professionals in hun vakgebied, om hen zo te helpen bij hun studie- en carrièrekeuze. Van 2 december tot en met 12 december 2021 zullen ze hun idee verder uitwerken en ontwikkelen, samen met de andere finalisten.

Lees ook: Haagse Soukaina helpt studenten die moeilijk aan baan komen

"Wij weten dat het voor jonge studenten ingewikkeld en stressvol kan zijn om te beslissen welk loopbaantraject zij willen volgen of welke studie zij willen ondernemen. Met de FindYourPro-app willen we studenten het traject helpen vinden dat het beste bij hen past. Wij brengen hen rechtstreeks in contact met professionals, zodat zij vragen kunnen stellen, hun twijfels kunnen delen en zo een duidelijker beeld krijgen van de richting die zij in de toekomst willen inslaan", aldus de zussen in bx1.

Lees ook: Marokkaanse toppers in inclusieve top 30 van Allyens

Dankzij dit idee werden Hajar en Kawthar geselecteerd door een internationale jury om deel te nemen aan de finale van de Red Bull Basement, een internationale wedstrijd voor innoverende studenten. Finalisten krijgen toegang tot internationale mentorprogramma’s en een wereldwijd netwerk van innovatoren. De finale vindt plaats op 15 december.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team