Zoeken

Turkse commentator ontslagen na doelpunt Hakim Ziyech

6 december 2022 - 09:00 - Sport

©

Een Turkse commentator werd in de rust van de wedstrijd tussen Marokko en Canada ontslagen. Hij had net een opmerking gemaakt na het doelpunt van Marokkaanse international Hakim Ziyech in de vierde minuut van de wedstrijd.

Alper Bakircigil betaalt een zware prijs voor de opmerking die hij maakte na het doelpunt van Hakim Ziyech in de 4ᵉ minuut van de wedstrijd. Daarbij liet hij de kijkers weten dat het doelpunt van de Chelsea-speler niet het snelste doelpunt van het WK was, maar dat Hakan Sukur het record voor het snelste doelpunt ooit op een WK in handen heeft. Een opmerking die de Turkse staatszender TRT duidelijk niet beviel. Eerst werd hij na de eerste helft vervangen en vervolgens ontslagen.

Lees ook: Marokko: oproep tot boycot WK-wedstrijden becommentarieerd door Hafid Derradji

"Na het incident van vandaag ben ik geschorst bij TRT, de omroep waar ik jarenlang met trots voor heb gewerkt. Scheiding is inbegrepen in de liefde. Ik hoop je nog eens te zien. Goodbye," schreef Alper Bakircigil op Twitter, waarmee hij zijn ontslag aankondigde. Deze tweet werd later verwijderd.

Lees ook: Medhi Benatia tijdens WK aan de slag bij beIN Sports

De aanleiding voor het ontslag was de vermelding van Hakan Sukur op de Turkse televisie. Tijdens zijn carrière was Sukur een grote ster in Turkije, met 51 doelpunten in 112 optredens. De voormalige spits van Inter Milaan en Galatasaray maakte in 2002 het snelste doelpunt in de geschiedenis van het WK, toen hij net na 11 seconden scoorde. Na zijn pensionering ging hij de politiek in. Later werd hij ervan verdacht banden te hebben met terroristische groeperingen en een rol te hebben gespeeld bij de mislukte couppoging in Turkije in 2016. Hij vluchtte met zijn gezin naar de Verenigde Staten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team