Zoeken

Algerijnse politicus valt Marokko opnieuw aan (video)

19 februari 2018 - 20:40 - Wereld

©

Nieuwe misstap van een Algerijnse politicus. De leider van de FLN partij, Djamel Ould Abbes, heeft Marokko in een toespraak sterk bekritiseerd.

Ould Abbes verweet tijdens een politieke meeting in Tlemcen Marokko - zonder het land te noemen - ervan tonnen drugs naar Algerije te exporteren.

Volgens hem "is Algerije het doelwit van tonnen drugs die aan zijn grenzen worden gedumpt", omdat deze drugs "moordender zijn dan raketten of bommen". Algerijnen moeten daarom verenigd blijven tegen "deze gevaren".

Een maand geleden viel de Algerijnse Premier Ahmed Ouyahia Marokko al aan. "Wat betreft de kwestie van Marokko en drugs, de beschuldiging komt niet van mij (...) Iedereen weet waar hasj in Noord-Afrika te vinden is. Het komt niet uit Afghanistan, dat te ver van ons verwijderd is. Als partijleider verklaar ik dat ik de doodstraf zou toepassen voor drugshandelaren.", verklaarde hij toen.

Eerder beschuldigde de Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken Abdelkader Messahel Marokko en Marokkaanse bedrijven, waaronder Royal Air Maroc, ervan drugsgeld wit te wassen in Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team