Zoeken

Algerijnse Premier blijft bij uitspraken: "Marokko overspoelt Algerije met drugs"

23 januari 2018 - 19:20 - Wereld

©

Ahmed Ouyahia blijft bij zijn uitspraken van enkele dagen geleden. De Algerijnse Premier beschuldigt Marokko ervan massaal hasj en cannabis naar Algerije te exporteren.

Tijdens een persconferentie op zaterdag na een meeting van zijn partij, RND, herhaalde Ouyahia zijn beschuldigingen. "Wat betreft de kwestie van Marokko en drugs, de beschuldiging komt niet van mij (...) Iedereen weet waar hasj in Noord-Afrika te vinden is. Het komt niet uit Afghanistan, dat te ver van ons verwijderd is."

Volgens de bewindsman nemen de Algerijnse autoriteiten "minstens één keer per week kwintalen drugs" afkomstig uit Marokko in beslag. Zou het aan hem liggen, dan zouden smokkelaars die de drug het land binnensmokkelen de doodstraf krijgen.

Officiële cijfers tonen aan dat in Algerije tussen 2010 en 2016 ruim 500 ton drug afkomstig uit Marokko in beslag werd genomen. Enkel in de loop van vorig jaar werd 50 ton cannabis in het land onderschept.

Afgelopen donderdag had Ouyahia Marokko er al van beschuldigd hasj en zelfs cocaïne naar Algerije te exporteren. "Het is een aanval tegen het Algerijns volk en een poging om de Algerijnse jeugd te vergiftigen (...) en het is een hinderpaal voor de toekomst van de volkeren in Noord-Afrika", verklaarde hij toen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team