Zoeken

Algerijnse Premier haalt hard uit naar Marokko (video)

18 januari 2018 - 12:06 - Wereld

©

De Algerijnse Premier Ahmed Ouyahia heeft hard uitgehaald naar Marokko. Hij beschuldigt het koninkrijk ervan hasj en cocaïne naar Algerije te exporteren.

In een toespraak voor de opening van de nationale raad van de RND partij hekelde hij alle partijen die hasj en cocaïne in Algerije invoeren, schrijft TSA.

"Het is een aanval tegen het Algerijns volk en een poging om de Algerijnse jeugd te vergiftigen (...) en het is een hinderpaal voor de toekomst van de volkeren in Noord-Afrika", verklaarde Ouyahia zonder Marokko hardop te citeren.

Zijn uitspraken volgen op die van Abdelkader Messahel. De Algerijnse minister van Buitenlandse zaken had Royal Air Maroc van drugssmokkel in Afrika beschuldigd en verklaard dat Marokkaanse banken geld wit wasten op het continent.

Ahmed Ouyahia had de minister toen gesteund. "We staan 100% achter onze regering. Als onze buren het daar moeilijk mee hebben, dan is dat goed, of slecht, voor hen. Maar het is in ieder geval ons probleem niet.", verklaarde de Premier toen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team