Zoeken

Wedstrijdballen van Marokko tegen Frankrijk en Kroatië tentoongesteld

5 januari 2023 - 21:00 - Sport

©

In vier Marokkaanse steden worden de echte ballen tentoongesteld die door de Atlas Leeuwen zijn gebruikt in de wedstrijden tegen Frankrijk in de halve finale en tegen Kroatië in de troostfinale van het WK 2022. Daarmee krijgen de Marokkaanse fans de kans om de historische deelname van het nationale team aan het WK in Qatar opnieuw te beleven.

Het initiatief wordt gesteund door het merk Coca Cola, dat het Marokkaanse voetbalteam sponsort. De Amerikaanse frisdrankgigant heeft een reeks activiteiten gepland om de deelname van de Atlas Leeuwen, die in Qatar als vierde eindigden, te herdenken. Er zijn fotoshoots en animaties waarbij fans naast een officiële bal kunnen poseren.

Lees ook: Hightech bal voor wedstrijd Marokko-Frankrijk

Zo heeft het merk zijn eerste stand geopend in Casablanca van 29 tot 30 december 2022 en in Marrakech van 31 december 2022 tot 1 januari 2023. In Agadir zetten de "beroemde voetballen" hun reis voort op 3 en 4 januari 2023 en in Tanger van 6 tot 7 januari 2023.

Lees ook: Walid Regragui wil nu Afrika Cup winnen

"Deze tentoonstelling is een kans om een deel van de geschiedenis die in Qatar is gemaakt naar Marokko te brengen en met zoveel mogelijk mensen te delen. Het is ook een gelegenheid om ons nationale team te bedanken en te feliciteren met deze historische prestatie," verklaarde de Coca-Cola manager in Marokko in een persbericht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team