Zoeken

Algerijnse dadels kankerverwekkend? Marokkaanse federatie voor consumentenrechten reageert

23 maart 2023 - 19:00 - Marokko

©

De groeiende controverse rond Algerijnse dadels heeft de Marokkaanse federatie voor consumentenrechten ertoe aangezet om verschillende soorten dadels die op de groothandelsmarkt van Casablanca worden verkocht, te onderwerpen aan een pesticidenanalyse en de resultaten vrij te geven.

"Om alle onjuistheden te vermijden, heeft de Marokkaanse federatie voor consumentenrechten willekeurige monsters van dadels genomen op de groothandelsmarkt van Casablanca, rekening houdend met volgende gegevens: de kiloprijs varieert tussen 25 en 40 dirham, de dadels zijn verpakt en dragen alle nodige informatie (soort, herkomst, importeur, geldigheidsdatum...)", aldus de organisatie in een verklaring, waarin wordt benadrukt dat niet verpakte dadels niet aan de analyse zijn onderworpen. Aangezien niet verpakte dadels "een mengsel van verschillende soorten betreft, is het moeilijk het gevaarsrisico vast te stellen", legt de federatie uit.

Lees ook: Ramadan in Marokko: dadels voor alle budgetten

De resultaten van de analyses zijn nu bekend. Volgens de federatie voldoen de uit Tunesië, Algerije en Saudi-Arabië ingevoerde dadels aan de internationale normen voor pesticidenresiduen. Dadels die uit de Verenigde Arabische Emiraten worden geïmporteerd, bevatten wel een hoog gehalte aan parasieten. Ze zijn echter vrij van kankerverwekkende pesticidenresiduen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de consument.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team