Zoeken

Door Europa gezochte Algerijnse autodieven in haven Nador gearresteerd

21 juli 2022 - 19:40 - Marokko

©

De politie in de haven van Bni Nssar in Nador heeft dinsdagochtend twee Algerijnen gearresteerd. Ze zouden betrokken zijn bij een geval van autodiefstal en internationale smokkel.

Volgens de Nationale veiligheidsdienst (DGSN) werden de twee Algerijnen van 26 en 34 jaar oud, gearresteerd tijdens politiecontroles op een schip dat uit een Franse haven kwam. Ze probeerden twee gestolen auto’s Marokko binnen te smokkelen. De nummerplaten van de twee voertuigen waren echter al in de databanken van Interpol opgeslagen. Zij waren geregistreerd als "gestolen auto’s" in een Oost-Europees land.

Lees ook: Door Marokko gezochte criminelen in Spanje gearresteerd

Volgens de eerste bevindingen van de veiligheidsautoriteiten stonden de twee verdachten in nauw contact met een internationaal netwerk voor de handel in gestolen auto’s. De laatste jaren hadden zij in verschillende Europese landen auto’s gestolen, waarvoor zij dan Franse nummerplaten verkregen om ze in het buitenland te verkopen.

Lees ook: Bekende drugscrimineel "De Algerijn" uit Antwerpen in Marokko opgepakt

De twee Algerijnen werden samen met een Spanjaard van Marokkaanse afkomst gearresteerd. Het onderzoek tegen de drie verdachten is toevertrouwd aan de gerechtelijke politie van Nador.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team