Zoeken

Algerijnse ambtenaar beledigt Marokko

5 maart 2022 - 20:20 - Wereld

©

Op een bijeenkomst van de VN-Mensenrechtenraad beschuldigde Lazhar Soualem, de permanente vertegenwoordiger van Algerije in Genève, Marokko ervan zijn bondgenoten te bespioneren met behulp van de Israëlische Pegasus-software. Deze software is omstreden geworden na onthullingen van Forbidden Stories en zijn partners.

Marokko "manipuleert de internationale publieke opinie, onderdrukt op brutale wijze zijn tegenstanders, onder meer met behulp van digitale politie, en bespioneert zijn bondgenoten, ook in Genève, met behulp van de Pegasus-software", zei Lazhar Soualem.

Lees ook: Bewapent Algerije zich voor een oorlog met Marokko?

Volgens de Algerijnse diplomaat viel de Marokko Algerije aan omdat het "trouw blijft aan de internationale legaliteit, solidair is met een volk dat de bezetting en de voldongen feiten van de kolonisatie verwerpt en al meer dan vier decennia vraagt om een referendum over zelfbeschikking".

"De Marokkaanse minister schetste een perfect beeld van de verwezenlijkingen van zijn land, terwijl demonstranten al wekenlang pleinen in 50 Marokkaanse steden bezetten om plunderingen en sociaal onrecht aan te klagen, winkels te overvallen en verandering te eisen", aldus Soualem.

Lees ook: Zal Algerije aan Marokko een toegangsverbod opleggen in de Straat van Gibraltar?

De diplomaat noemde Marokko ook een "vals constitutioneel koninkrijk dat de werkelijkheid verdraait ten gevolge van de militaire bezetting van gebieden waarop het geen aanspraak kan maken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team