Zoeken

Baas Algerijns leger beschuldigt Marokko opnieuw

20 april 2022 - 15:00 - Wereld

©

Het hoofd van het Algerijnse leger, Said Chanegriha, heeft Marokko opnieuw gewaarschuwd, dat volgens hem de provocaties tegenover Algerije verveelvoudigt.

In een toespraak vanaf de militaire basis van Bordj-Badji-Mokhtar, beschuldigde de stafchef Marokko er openlijk van "opzettelijke pogingen van huurlingen, om tweedracht en verdeeldheid te zaaien tussen de Algerijnen maar ook tussen het volk en zijn leger".

Lees ook: Algerije geeft nieuwe waarschuwing aan Marokko

Chanegriha zinspeelde op het bestaan van "verraderlijke en gevaarlijke Marokkaanse provocaties, die momenteel worden uitgevoerd, parallel met de oorlogszuchtige en moorddadige methoden waaraan Marokko zich publiekelijk overgeeft".

De ambtenaar beschreef de Marokkaanse autoriteiten als "zaaiers van tweedracht", een terminologie die ook werd gebruikt door de Algerijnse president, die Marokko er tevens van beschuldigt een als terroristisch geclassificeerde afscheidingsorganisatie (de MAK) in verscheidene regio’s van Kabylië te hebben geïnstrumentaliseerd.

Lees ook: Algerije beschuldigt Marokko van "staatsterrorisme"

Voorts riep Said Chanegriha op tot nationale eenheid onder alle Algerijnen "om elk manoeuvre dat gericht is tegen onze territoriale en volkseenheid te verijdelen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team