Zoeken

Algerijnen in Frankrijk veroordeeld na rellen met Marokkanen

13 september 2021 - 12:40 - Wereld

©

Meerdere Algerijnen zijn in het noorden van Frankrijk veroordeeld tot gevangenisstraffen voor hun deelname aan rellen met Marokkanen en een korte ontvoering.

De incidenten vonden op 28 mei plaats. Een gewelddadige ruzie tussen Marokkaanse en Algerijnse bendes liep die dag uit de hand in de wijk Wazemmes in Lille. Een jonge Algerijn werd neergeschoten.

La Voix du Nord bericht dat het slachtoffer door een kogel in de borst werd geraakt. Een Marokkaanse getuige die de schutter kende zocht zijn toevlucht in een appartement. Meerdere mensen zagen hoe hij iets later in onderbroek in een kofferbak werd geduwd. De daders, drie Algerijnen van 18, 24 en 40 jaar, brachten de man naar het politiebureau. Alle vier werden gearresteerd.

Lees ook: Marokkanen met de vinger gewezen voor rellen in Nederland

Begin juni verschenen de drie voor het eerst voor de rechter en bekenden ze de feiten waarvan ze werden beschuldigd. "Ik heb deze gevangene van Wazemmes naar het politiebureau gebracht. Het was niet aan mij om dit te doen. Van wat ik heb begrepen had de kogel iedereen kunnen raken.", verklaarde één van de verdachten. "Denkt u dat de politie iemand in de kofferbak van een auto zou doen om hem naar het politiebureau te brengen?", antwoordde de rechter.

De rechtbank heeft besloten om de drie verdachten tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden te veroordelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team