Zoeken

Algerije ontevreden over VN-resolutie voor Marokkaanse Sahara

4 november 2020 - 17:40 - Wereld

©

Algerije is niet tevreden over de nieuwe VN-resolutie (2548) van de VN-Veiligheidsraad waarin staat dat het mandaat van de VN-missie in de Marokkaanse Sahara (Minurso) met een jaar wordt verlengd.

In een verklaring heeft het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten dat "Algerije kennis heeft genomen van resolutie 2548, die het mandaat van de Minurso met 12 maanden verlengt."

Het departement van minister Sabri Boukadoum "merkt echter met spijt op dat resolutie 2548 (2020), net als resolutie 2494 (2019), geen enkele concrete maatregel aanbeveelt om het politieke proces opnieuw op gang te brengen en de volledige uitvoering ervan te bevorderen, zonder belemmering van het mandaat van de Minurso." Volgens de Algerijnse minister lijkt de nieuwe resolutie teveel op de oude resolutie 2494 uit 2019.

Uit deze reactie valt op te maken dat er in Algerije veel onvrede over de resolutie is. Het land wordt in de nieuwe resolutie vijf keer vermeldt als "belanghebbende". Volgens de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, heeft de VN-Veiligheidsraad het buurland van Marokko ook opgeroepen om een constructievere rol op zich te nemen in de oplossing van het geschil.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team