Zoeken

Mauritanië niet blij met verklaringen Ahmed Raïssouni

19 augustus 2022 - 11:40 - Marokko

©

De Mauritaanse Unie van Oelama, politieke partijen en parlementsleden hebben gereageerd op de omstreden uitlatingen over hun land van de Marokkaanse prediker Ahmed Raïssouni, voorzitter van de Internationale Unie van Moslim Oelama (UIOM).

De voorzitter van de UOMI heeft verklaringen afgelegd over de situatie in Marokko. Deze verklaringen hebben in Mauritanië tot reacties geleid. In een persbericht veroordeelt de Mauritaanse Unie van Oelama zijn "onvriendelijke, vreemde en provocerende" verklaringen.

Lees ook: Algerije reageert op oproep Ahmed Raïssouni om naar Tindouf te marcheren

"Ons respect voor onze broeders in het koninkrijk Marokko mag niet ten koste gaan van de soevereiniteit van Mauritanië", aldus de Mauritaanse Unie van Oelema. "Leiders van islamitische organisaties moeten, wanneer zij verder gaan dan tact, diplomatie en eerbiediging van de territoriale integriteit, de grenzen van de sharia in acht nemen."

Lees ook: Marokkaanse prediker Ahmed Raissouni: « Niet-vasters moeten niet worden gestraft » (video)

In een interview verklaarde Ahmed Raissouni dat het Marokkaanse volk klaar is om naar Tindouf in Algerije en naar Laayoune in de Sahara te marcheren. "Ze zijn bereid om daar weken te verblijven," zei hij in antwoord op een vraag over de kwestie van de Sahara. "Marokko moet terugkeren naar de situatie van vóór de Europese kolonisatie, waarvan Mauritanië geen deel uitmaakte," aldus de prediker.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team