Zoeken

Ahmed Raissouni neemt onder druk ontslag bij UIOM

30 augustus 2022 - 09:00 - Marokko

©

De Marokkaanse prediker Ahmed Raissouni heeft ontslag genomen als hoofd van de Internationale Unie van Moslim Ulema (UIOM), wegens de controverse rond zijn oproep voor een mars naar Tindouf.

"Vasthoudend aan mijn stevige en compromisloze standpunten en meningen, en om mijn vrijheid van meningsuiting zonder voorwaarden of druk uit te kunnen oefenen, heb ik besloten mijn ontslag in te dienen als voorzitter van de Internationale Unie van Moslim Ulema," schreef de Marokkaanse prediker in een bericht op zondag 28 augustus.

Lees ook: Algerije eist vertrek Ahmed Raïssouni als hoofd van UIOM

Het ontslag van Raissouni volgt op zijn recente controversiële verklaring. De prediker verklaarde dat het Marokkaanse volk bereid is om naar Laayoune en Tindouf te marcheren. "Ze zijn zelfs bereid om daar weken lang te blijven, zei hij in antwoord op een vraag over de kwestie van de Sahara. "Marokko moet terugkeren naar de situatie van vóór de Europese kolonisatie, waarvan Mauritanië geen deel uitmaakte," aldus Raissouni.

Lees ook: Mauritanië niet blij met verklaringen Ahmed Raïssouni

De uitlatingen hebben in Algerije, maar ook in Mauritanië, hevige reacties uitgelokt. Sommige Algerijnse predikanten riepen zelfs op tot zijn ontslag als hoofd van de UIOM.

Bladna.nl