Zoeken

Algerije zou S-350 raketsystemen bij Marokko kunnen stationeren

4 augustus 2022 - 11:00 - Wereld

©

De Russische S-350 grond-lucht raketsystemen die de Algerijnse strijdkrachten in 2020 kochten, zouden op militaire bases nabij Marokko gestationeerd kunnen worden. Dit blijkt uit satellietbeelden die gepubliceerd werden in verschillende forums en digitale media die dicht bij de Algerijnse leiding staan.

Er zijn twijfels over de herkomst van deze beelden, die gepubliceerd zouden kunnen zijn door de Algerijnse militaire leiding om haar militaire superioriteit ten opzichte van Marokko te tonen. Het koninkrijk sluit steeds vaker overeenkomsten met Israël om de Iron Dome of de Barak-8 aan te schaffen, twee luchtverdedigingssystemen die concurreren met de S-350, analyseert Atalayar.

Lees ook: Algerije wil na Marokko ook Turkse drones kopen

Het S-350 grond-lucht raketsysteem is een middellange-afstandsraket zoals de Buk-M2 en de S-300, die Algerije al bezit. Volgens satellietbeelden zijn minstens vijf eenheden van dit systeem ondergebracht op de Algerijnse militaire basis in het noorden van Algiers. Ze zouden echter verplaatst kunnen worden naar de luchtmachtbasis L’Alat, die slechts 115 km van de Marokkaanse grens ligt, bij Oujda.

Lees ook: Rusland en Algerije houden militaire oefeningen aan Marokkaanse grens

Tussen 2020 en 2021 hebben Marokko en Algerije hun militaire uitgaven met respectievelijk 12% en 8% verhoogd. Algerije verbrak in augustus 2021 de diplomatieke betrekkingen met het koninkrijk over de Sahara-kwestie en kijkt niet welwillend naar de militaire overeenkomsten tussen Marokko en Israël.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team