Zoeken

Algerije: "Marokko oorzaak brandstofsmokkel"

11 november 2020 - 12:20 - Wereld

©

Algerije heeft moeite om illegale smokkel van brandstoffen tegen te gaan. De reden volgens hen komt door Marokko en Tunesië.

De aantijging gebeurde tijdens de parlementair begrotingscommissie van het nationaal volkscongres. De Algerijnse minister van Energie Abdelmadjid Attar zegt dat voor het jaar 2021 de verliezen omtrent brandstofsmokkel beperkt zal zijn. De smokkel zorgt voor een verlies van 2 miljard dollar voor het land.

De twee hoogleraren Mousli Abdenadir en Oukaci Kamal van de Algerijnse universiteit van Béjaïa hebben onderzoek gedaan naar de smokkel. Volgens hen zijn er ongelijke brandstofprijzen in de buurlanden die nadelig zijn voor Algerije. Marokko en Tunesië zijn de landen waar de brandstofsmokkel wordt gevoerd. Deze landen zitten op één lijn met de prijzen op de internationale oliemarkt.

Ook het overheidsbeleid van Algerije wordt in het rapport als reden gegeven voor het mislopen van brandstofinkomsten. Zo is er geen brandstofsubsidie voor producent Sonatrach en distributeur Naftal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team