Zoeken

Algerije woedend op behoud VAE-visum voor Marokko

27 november 2020 - 13:00 - Wereld

©

De Verenigde Arabische Emiraten hebben twaalf landen op de zwarte lijst gezet vanwege veiligheidsoverwegingen. Burgers uit bepaalde landen, waaronder Algerije, krijgen geen visum meer. Marokko staat niet op die lijst, tot ongenoegen van buurland Algerije.

Volgens de Algerijnse media zou het koninkrijk ook op de lijst moeten staan. Marokko zou ook niet aan alle voorwaarden voldoen om in aanmerking te kunnen komen voor een visum. Andere landen die eveneens op de lijst staan zijn Tunesië, Somalië, Pakistan, Kenia, Afghanistan, Jemen, Libië, Turkije, Syrië en Irak. Volgens de Pakistaanse autoriteiten zou de weigering zijn vanwege de wereldwijde coronavirus-pandemie. De Emiraten willen op die manier verspreiding in het land tegengaan.

Tevens meldt de media in Algerije dat er landen op de lijst staan waarvan de diplomatieke betrekkingen met de VAE niet al te best zijn. Verder over Marokko zeggen ze dat Algerije "vijf keer" minder besmettingen heeft dan het koninkrijk. De reden dat het zou gaan om de kans van terroristische aanslagen te verkleinen geldt ook al niet op voor Algerije, aldus de media. Algerije zou volgens hen een veilig land zijn in tegenstelling tot Syrië, Jemen en Libië waar er oorlog woedt.

De media in Algerije denken dat weigering van visums voor hun staatsburgers een diplomatiek en politieke beslissing is geweest. Zo keurden de Algerijnen de hernieuwde banden tussen Israël en de VAE af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team