Zoeken

Algerije-Sahara: Marokko heeft "een onacceptabele drempel" overschreden

18 maart 2023 - 09:00 - Wereld

©

De stafchef van het Algerijnse Nationale Volksleger (ANP) heeft gereageerd op een recente publicatie door Maroc Hebdo, van een kaart van Marokko waarin een deel van de Sahara is geïntegreerd. Hij veroordeelde "de zoveelste provocatie van Marokko".

Generaal Said Chanegriha van het Algerijnse leger, veroordeelde een publicatie van de krant Maroc Hebdo begin maart. Het betreft een kaart van Marokko met inbegrip van de Algerijnse Sahara, van Béchar en Tindouf in het zuiden, tot ten oosten van Adrar. De Algerijnse stafchef, die een speech hield voor kaderleden van de 6ᵉ militaire regio in Tamanrasset, zei dat Marokko met deze zoveelste provocatie, een "onacceptabele drempel" heeft overschreden, meldt TSA.

Lees ook: Nieuwe waarschuwing baas Algerijns leger aan Marokko

De door het Marokkaanse weekblad gepubliceerde kaart trekt de "historische en geografische referenties" van Algerije in twijfel, bekritiseerde hij, eraan toevoegend dat "de vijanden van het volk niets beter weten te vinden dan het mobiliseren van de mediakanalen om het imago van Algerije te beschadigen, door zijn instellingen aan te vallen."

Said Chanegriha zei ook dat "deze doordrammers" de "nationale soevereiniteit" en "territoriale integriteit" van Algerije hebben ondermijnd "waarvoor miljoenen dappere Shouhadas zich hebben opgeofferd". Maar het "dappere Algerijnse volk" is vastbesloten "iedereen af te schrikken die ook maar een klein stukje van hun gezegende land durft te betreden of zijn nationale soevereiniteit probeert te ondermijnen", verzekerde hij.

Lees ook: Baas Algerijns leger beschuldigt Marokko opnieuw

Vóór de stafchef had ook voorzitter Ibrahim Boughali van de Nationale Volksvergadering (APN), op deze publicatie gereageerd door te verzekeren dat het Algerijnse leger, "de waardige erfgenaam van het Nationale Bevrijdingsleger, klaar staat om onze grenzen te beschermen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team