Zoeken

Algerije beschuldigt Marokko van schaden economie

20 juni 2023 - 13:00 - Wereld

©

Eind vorige week probeerde een crimineel netwerk, dat vermoedelijk vanuit Marokko opereert, valse bankbiljetten in omloop te brengen in de Algerijnse stad Sidi Bel-Abbes. De Algerijnse autoriteiten beschuldigen het koninkrijk ervan de economie van het land te willen schaden.

Volgens de veiligheidsdiensten van de wilaya van Sidi Bel-Abbes bereidt de criminele groep, die bestaat uit vier personen en geleid wordt vanuit Marokko, zich aan de vooravond van Eid ul-Adha voor om valse bankbiljetten in omloop te brengen op de Algerijnse markt, meldt de anti-Marokkaanse website La Patrie News.

Lees ook: Marokko, Israël en Frankrijk beschuldigd van "destabiliseren" Algerije

De hoofdverdachte is geïdentificeerd en woont in Sidi Bel-Abbes. Onderzoek wees uit dat hij, samen met twee andere mensen uit Maghnia (Tlemcen), verantwoordelijk is voor de productie van de valse biljetten in zijn huis, dat als "clandestiene werkplaats" diende . De biljetten werden op de lokale markt in circulatie gebracht, met name op veemarkten, waarna ze zich verspreiden naar andere wilayas in het westen van het land.

De verdachte en zijn twee medeplichtigen en een vrouw uit de wilaya Sidi Bel Abbes werden gearresteerd. Agenten namen ook valse bankbiljetten in beslag ter waarde van 321 miljoen centimes in coupures van 2000 Algerijnse dinars (DZD), evenals apparatuur en papier dat wordt gebruikt voor het vervalsen en drukken van bankbiljetten.

Lees ook: Marokko beschuldigd van voeren drugsoorlog tegen Algerije

De vier verdachten werden zondag voorgeleid aan de officier van justitie in de rechtbank van Sidi Bel Abbes. Ze worden vervolgd voor het vormen van een criminele organisatie en voor het vervalsen van bankbiljetten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team