Zoeken

Algerije jubelt om "pijnlijke vernedering" Marokko

22 februari 2022 - 10:20 - Wereld

©

Amar Belani, Algerijnse speciaal gezant voor de Sahara en de Maghreb, beschouwt de deelname van Brahim Ghali, president van de Sahrawi Arabische Democratische Republiek (SADR), aan de werkzaamheden van de 6ᵉ top van staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie en de Afrikaanse Unie, als een "oorverdovende klap in het gezicht" en een "pijnlijke vernedering" voor Marokko.

"De deelname van de SADR, vertegenwoordigd door haar voorzitter Brahim Ghali, aan de 6ᵉ AU-EU top en zijn toespraak tijdens de werkzaamheden van de rondetafelconferentie over vrede en veiligheid, die door vele Afrikaanse en Europese staatshoofden werd bijgewoond, is een oorverdovende klap in het gezicht en een vernedering voor Marokko", verklaarde Amar Belani aan TSA.

Lees ook: Sahara: oproep van Algerije aan Marokko en de "SADR”

De speciaal gezant beschuldigt het koninkrijk ervan "manoeuvres uit te voeren en druk uit te oefenen om de deelname te verhinderen van de SADR aan deze belangrijke diplomatieke bijeenkomst, die gewijd is aan de opbouw van een nieuw en hernieuwd partnerschap tussen de twee groepen. De vernedering is des te groter daar president Ghali talrijke bilaterale besprekingen heeft gevoerd met zijn ambtgenoten, waaronder de Spaanse regeringsleider".

Lees ook: Polisario blijft Marokko uitdagen

Ondertussen zei Nana Labaat Rachid, adviseur van Brahim Ghali, in een bericht op zijn Facebook-pagina dat de aanwezigheid van de leider van het Polisario-front op de EU-AU-top "een belangrijke stap is naar nationale onafhankelijkheid voor alle bezette gebieden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team