Zoeken

Al Hoceima : opnieuw geruchten over martelingen, ministerie ontkent

18 juni 2017 - 22:30 - Gemeenschap

Sinds het begin van de demonstraties acht maanden geleden in Al Hoceima, publiceert het ministerie van Binnenlandse zaken bijna dagelijks verklaringen waarin berichten op sociale media worden ontkend.

Zaterdag heeft het ministerie een nieuwe verklaring gepubliceerd waarin alle beschuldigingen van martelingen op gearresteerde demonstranten in Al Hoceima en Imzouren ferm worden ontkend.

De afdeling van Abdelouafi Laftit stelt dat de beelden die op internet worden gedeeld over vermeende mishandelingen in het noorden van het land, “in werkelijkheid beelden zijn van slachtoffers van criminele daden en andere incidenten in het Midden-Oosten”, en dus geen verband hebben met Marokko.

Het ministerie meldt ook dat een onderzoek werd gestart naar de herkomst van de berichten gezien “de ernstigheid van de beschuldigingen die de publieke opinie kunnen misleiden en het gevoel van onveiligheid en vrees versterken bij de burgers”.

Mensen die dergelijke leugens verspreiden zullen worden vervolgd, aldus het ministerie dat de dag ervoor ook al geruchten over de opzettelijke aanrijding van demonstranten door de politie in Al Hoceima had ontkend.

Reacties op dit artikel zijn niet meer mogelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team