Zoeken

Politie ontkent met opzet op demonstrant te zijn ingereden in Al Hoceima

15 juni 2017 - 18:30 - Gemeenschap

De Marokkaanse politie wordt ervan beschuldigd met opzet op een demonstrant in Al Hoceima te zijn ingereden. De nationale veiligheidsdienst DGSN heeft in een verklaring de informatie ontkend.

In een filmpje van 50 seconden op internet is te zien hoe een groepje mensen zich bij een auto van de politie verzamelen. Men hoort vervolgens iemand zeggen dat een politiewagen opzettelijk een demonstrant probeerde aan te rijden.

De DGSN heeft de beschuldigingen “zeer serieus” genomen en onmiddellijk een onderzoek gestart bij het politiekantoor van Imzouren, waar het incident zou hebben plaatsgevonden volgens de stem in de video.

Het onderzoek toonde echter vrij snel aan dat er “geen enkel incident van dit type” plaatsvond en dat “geen enkele politiewagen opzettelijk of onopzettelijk” op een demonstrant inreed.

In de verklaring laat de DGSN tevens weten dat de analyse van het filmpje heeft aangetoond dat deze bij de Allal Ben Abdellah laan nabij het Rif-plein in Al Hoceima werd opgenomen en niet in Imzouren zoals in de video wordt gezegd.

Reacties op dit artikel zijn niet meer mogelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team