Zoeken

Hirak-gedetineerden in isoleercel volgens advocaten

18 juni 2017 - 21:30 - Gemeenschap

De mensen die tijdens demonstraties in Al Hoceima werden gearresteerd worden in de gevangenis aan ongerechtvaardigde strafmaatregelen onderworpen volgens hun advocaten.

Abdessadek El Bouchtaoui, één van de advocaten van de gearresteerde demonstranten, verklaarde aan persagentschap AFP dat het merendeel van hen in de isoleercel worden vastgehouden terwijl ze niet eens werden berecht. De coördinator van de verdedigingscomité van de gevangenen van Al Hoceima bevestigt de informatie en stelt dat hun rechten worden geschonden.

“Eten van slechte kwaliteit, isoleercel, bezoeken van slechts 10 minuten… De fundamentele rechten van de gevangenen worden niet gerespecteerd”, aldus advocaat Rachid Benali.

AFP vernam tevens dat de gezondheidstoestand van Rabii Elablak zorgwekkend is. De gevangene is al 10 dagen in hongerstaking. Volgens een familielid van Elablak zijn de omstandigheden waarin hij wordt vastgehouden schandalig slecht maar werd hij sinds zijn arrestatie niet mishandeld. Hij draagt dezelfde kleren sinds zijn aanhouding en is veel vermagerd.

De autoriteiten vegen alle beschuldigingen van de tafel. De gevangenisadministratie stelt in een verklaring dat de rechten van de gevangenen worden gerespecteerd en dat geen enkele gedetineerde in hongerstaking is gegaan.

Reacties op dit artikel zijn niet meer mogelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team