Zoeken

Al Adl Wal Ihssane steunt 20 februari-beweging niet meer

21 december 2011 - 16:30 - Marokko

©

De islamitische beweging Al Adl Wal Ihssane heeft zondag laten weten dat het zijn steun aan de 20-februari-beweging introk. De beweging zal niet meer deelnemen aan de protestacties, ook al is het overtuigd van de legitimiteit ervan deze acties.

Al Adl Wal Ihssane dat de marsen van de 20-februari-beweging domineert sinds het begin van de sociale onrust in Marokko, zegt in een verklaring ervan overtuigd te zijn dat de demonstraties de stilte hebben doorbroken in het land en het volk weer vertrouwen en hoop heeft gegeven.

De Jamaa heeft zijn boycotdoel bereikt bij het referendum over de grondwet op 1 juli en de parlementsverkiezingen op 25 november die hebben geleid naar een overwinning van de PJD en de benoeming van Abdelilah Benkirane tot Premier.

De organisatie dat pleit voor een strenge praktijk van de islam en de adoptie van het kalifaat als enige politiek systeem, rechtvaardigt zijn terugtrekking van Beweging 20 februari door de manipulatie ervan door de Makhzen. Volgens waarnemers van de politieke situatie in Marokko, zou het eerder liggen aan het feit dat Al Adl Al Ihssane denkt dat de 20-februari-beweging zijn limiet heeft bereikt.

Ook wordt in de politieke sfeer verteld dat deze terugtrekking werd besloten omdat de Jamaa tijd nodig heeft om een opvolger voor Abdeslam Yassin te vinden. De gezondheid van de charismatische leider van de Jamaa zou namelijk erg zijn verslechterd de laatste weken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team