Zoeken

Franse moslims dienen klacht in tegen Muslim Pro

28 november 2020 - 17:00 - Wereld

©

Tientallen Franse burgers die gebruikmaakten van de app Muslim Pro hebben een aanklacht ingediend tegen de makers. Zij worden ervan beschuldigd persoonlijke data naar het Amerikaanse leger te hebben verstuurd. Volgens hen zijn hun mensenrechten geschonden en zij ze in gevaar gebracht. De zwaarste aantijging is medeplichtigheid aan moord.

De burgers willen weten of er daadwerkelijk informatie over hen is verzonden naar het Amerikaanse leger. Ook willen ze weten of er gebruik is gemaakt van de gegevens. Met name als doel om iemand ermee te executeren, meldt het medium RTL. Volgens de Fransen heeft Muslim Pro de gebruikers niet op de hoogte gesteld dat hun informatie door werd verkocht aan X-Mode. De gebruikers geven aan dat dit wettelijk verplicht is.

De advocaten van de gebruikers willen dat er een gerechtelijk onderzoek wordt gestart, aangezien de aantijgingen ernstig te noemen zijn als ze daadwerkelijk hebben plaatsgevonden.
Muslim Pro heeft op 17 november aangegeven dat alle contracten met tussenpersonen werden opgezegd, inclusief het contract met X-Mode. Zelf zullen ze een intern onderzoek starten naar de misstanden. Betrokken autoriteiten hebben ook gezegd dat zij een onderzoek starten om de feiten te verzamelen.

Website Motherboard deed een onderzoek naar de app en kwam erachter dat de gegevens van gebruikers via een tussenpersoon aan het Amerikaanse leger werden doorverkocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team