Zoeken

Air Algérie: race om Royal Air Maroc in te halen

19 augustus 2023 - 16:00 - Economie

©

Met de aanstaande opening van nieuwe routes naar Afrikaanse hoofdsteden wil Air Algérie de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc voorbijstreven en een plaats veroveren op de Afrikaanse markt.

Air Algérie biedt Royal Air Maroc hevige concurrentie. De Algerijnse luchtvaartmaatschappij wil zich vestigen op het continent. In deze context zijn aanzienlijke investeringen gedaan om de luchthaveninfrastructuur van het land te ontwikkelen, waaronder de internationale luchthaven Houari Boumedienne in Algiers. Afgelopen juni werden 7 langeafstandsvliegtuigen besteld bij Airbus en in 2022 hervatte de Algerijnse maatschappij de routes naar Bamako, Dakar, Niamey, Ouagadougou, Abidjan en Nouakchott.

Lees ook: Terugkeer Royal Air Maroc in Algiers opnieuw uitgesteld

Een rechtstreekse route naar Johannesburg wordt op 21 september geopend, meldt Mondafrique. Air Algérie onderhandelt ook over het openen van rechtstreekse routes vanuit Algiers naar Douala in Kameroen vanaf 29 oktober en naar Addis Abeba in Ethiopië vanaf 30 oktober. Er zijn drie wekelijkse vluchten gepland voor Algiers-Douala en twee voor Algiers-Addis Abeba.

Lees ook: Royal Air Maroc in wereldtop 100, Air Algérie afwezig

De strategische positionering van Air Algérie op de Afrikaanse markt is bedoeld om de groei van haar concurrent Royal Air Maroc op het continent te beperken en een aanzienlijk marktaandeel te veroveren in deze groeiende markt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team