Zoeken

Aïcha El Khattabi, dochter van Abdelkrim El Khattabi, overleden

21 september 2023 - 23:30 - Marokko

©

Aïcha El Khattabi is woensdag in Casablanca overleden. De jongste dochter van Abdelkrim El Khattabi, een iconisch figuur van de antikoloniale strijd, was 81 jaar.

Geboren in 1942 op het eiland Réunion in de Indische Oceaan, verhuisde Aïcha El Khattabi naar Egypte voor haar studie. Daar behaalde ze haar diploma aan het American College for Girls in Caïro. Na haar studie keerde ze terug naar Marokko, waar ze zich inzette voor talloze goede doelen. Ze was onder meer directeur van de Villa Clara-kliniek in Casablanca (van 1991 tot 2006) en was betrokken bij de Mohamed Abdelkrim El Khattabi Foundation.

Lees ook: Koning Mohammed VI ontvangt dochter Abdelkrim El Khattabi (video)

Naast haar rol in de gezondheidszorg was Aïcha El Khattabi ook een actief lid van de Muslim Charity Society. Ter herdenking van het 19e regeringsjaar van Koning Mohammed VI op 30 juli 2018, werd ze door de monarch ontvangen.

Lees ook: Dochter Abdelkrim El Khattabi roept Riffijnen op tot kalmte

Net als haar overleden vader, de Riffijnse oorlogsheld Abdelkrim El Khattabi, stond Aïcha El Khattabi bekend om haar patriottisme en vastberadenheid, met name tegenover degenen die de naam van haar vader probeerden te misbruiken voor politieke doeleinden. Ze heeft zich heel haar leven ingezet voor nationale eenheid en integriteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team