Zoeken

Dochter Abdelkrim El Khattabi roept Riffijnen op tot kalmte

18 juli 2017 - 19:50 - Marokko

©

De dochter van Abdelkrim El Khattabi heeft aan de Riffijnen gevraagd om de protestacties te stoppen. Aicha El Khattabi vraagt aan het volk in haar regio om « geduldig » te zijn en een nieuwe kans aan de autoriteiten te geven.

In een interview met Maghrebvoices stelt Aicha El Khattabi de demonstraties te steunen en de Riffijnen te begrijpen. « Ze hebben het recht om hun rechten op te eisen. Ze zijn heel lang het slachtoffer geweest van marginalisering. »

Toch neemt ze afstand van de leiders van Hirak die voor de voortzetting van de demonstrarties pleiten. « Ik denk dat ze nu moeten kiezen voor de kalmte. Ik ben ervan overtuigd dat de autoriteiten alle problemen en eisen hebben begrepen en er alles aan doen om oplossingen te vinden. »

Aicha stelt dagelijks de situatie te volgen en verdrietig te zijn voor de Riffijnen. « Ik ben één van hen en hou van hen. Ik wil dat ze weten dat Koning Mohammed VI alle problemen wil oplossen. Ik ben in contact met naasten van de Koning en weet van hen dat de verantwoordelijken zo snel mogelijk aan de eisen van de Riffijnen willen voldoen. Het zal echter een beetje tijd en geduld vragen. »

Volgens de dochter van de Riffijnse leider zou haar vader hetzelfde standpunt hebben gehad over Hirak. « Hij zou de bewoners en hun problemen hebben gehoord en zo snel mogelijk oplossingen hebben gevonden », aldus Aicha El Khattabi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team