Zoeken

Agrovoedingssector: Gopag opent fabrieken in Marokko

5 maart 2022 - 19:00 - Economie

©

Levensmiddelenfabrikant Gopag heeft vrijdag in Taroudant twee nieuwe industriële installaties voor de productie van smeltkaas en sap ingehuldigd.

Met een totale kostprijs van 197 miljoen dirham zullen de fabrieken voor de levensmiddelenindustrie 380 directe banen en 2200 indirecte banen creëren, aldus het bedrijf. De investering is erop gericht te voldoen aan de behoeften van de nationale markt en lokaal geproduceerde levensmiddelen van hoge kwaliteit naar de internationale markten te exporteren.

Lees ook: Israëlisch bedrijf SupPlant vestigt zich in Marokko

Ryad Mezzour, Marokkaanse minister van Handel en Industrie, zei tijdens de openingsceremonie dat de agrovoedselproductie-eenheid een stap in de goede richting is voor Marokko, nu het land ernaar streeft de nationale voedselzekerheid te handhaven en de industriële onafhankelijkheid te versterken.

Lees ook: KFC opent 10 nieuwe restaurants in Marokko

Daarnaast heeft Gopag een overeenkomst ondertekend met het Marokkaanse ministerie van Handel en Industrie die de weg effent voor een toekomstige industriële productie-eenheid voor wit vlees met een investering van 108 miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team