Zoeken

Agadir wil hotels renoveren

5 augustus 2021 - 18:49 - Economie

©

In Agadir worden hoteleigenaars en professionals uit de toeristische sector opnieuw uitgenodigd om subsidies aan te vragen en om gebruik te maken van de beschikbare overheidssteun om hun infrastructuur op te waarderen. De kostprijs van de werken wordt gedeeltelijk ten laste genomen door de overheid.

De financiële steun die wordt toegekend gaat over een bijdrage van maximaal 30% van de totale renovatiekosten, beperkt tot 10 miljoen dirham. Daarnaast krijgen de hoteleigenaars ook een gepersonaliseerde technische bijstand. Deze informatie werd door de Maatschappij voor Regionale Ontwikkeling (SDR) via een persbericht gecommuniceerd.

Lees ook: Agadir: 120 miljoen dirham voor renovatie hotels

De betaling van de renovatiekosten wordt verspreid over vier fasen: er wordt eerst 20% van de subsidie vrijgemaakt voor een vordering van de werkzaamheden op een niveau van 20%. Daarna nog eens 30% zodra de vordering 50% heeft bereikt, 25% voor 75% van de vordering van de werkzaamheden en 25% aan het einde van het project.

Wat de overige technische details betreft: vennootschappen, natuurlijke personen of rechtspersonen naar Marokkaans recht, kunnen een renovatieprogramma indienen voor een geklasseerd logiesverstrekkend etablissement, dat aan bepaalde voorwaarden voldoet. De onderneming moet namelijk gedurende minstens vijf jaar in bedrijf zijn, om in aanmerking te komen voor deze subsidie.

Lees ook: Marokko: 534 miljoen dirham om toerisme terug op gang te krijgen

Het renovatieprogramma bestaat uit de diversificatie en de thematisering van het toeristisch aanbod, de evolutie met betrekking tot de internationale trends, de opwaardering van het toeristisch product en de verbetering van het concurrentievermogen van de sector, zo concludeert SDR.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team