Zoeken

Agadir krijgt eco-vriendelijke rijtuigen

4 februari 2021 - 21:20 - Marokko

©

Agadir heeft volledig ingezet op het toerisme. Sinds het begin van het jaar biedt de hoofdstad van de Souss verschillende diensten aan toeristen, waaronder eco-vriendelijke rijtuigen.

De stad neemt het voorbeeld van Marrakesh waar ze al langer gebruikmaken van de ‘Koutchis’ om het verblijf van toeristen bijzonder te maken. In Agadir gaan ze aan de slag met de ‘Gadiris’. De bezoekers zullen in paard en wagen kennismaken met de vele monumenten die de stad rijk is. Volgens de Marokkaanse eigenaar van deze dienst, Mohamed Ouchen, zullen de toeristen hiermee ‘een unieke ervaring beleven’. Hij is het project aan het begin van het nieuwe jaar gestart, meldt persdienst MAP.

De wagens zijn voorzien van alle voorzorgsmaatregelen om niet tijdens een uitstapje weg te glijden en het stuur is aangepast zodat het voertuig makkelijk te besturen is. Binnen het rijtuig is een modern lounge aanwezig en airconditioning. Voor muziekliefhebbers is er ook een MP3 Bluetooth aansluiting, vertelt Ouchen.

De route van de ’Gadiris’ loopt via de straten Mohammed V, Oued Souss, 20 août, Kennedy, Les FAR, 29 février, Moulay Abdellah, le Prince Héritier, Hassan II, Tawada, Général Kettani en eindigt bij de Libanese moskee.

Ouchen heeft zelf een academische opleiding gevolgd op het gebied van paardrijden. Hij wil passagiers de toeristische plekken van de stad doen ontdekken. Hij hoopt tegen de zomer ongeveer tien rijtuigen in zijn bezit te hebben.

Agadir is enorm geliefd onder toeristen wereldwijd vanwege het milde en aangename weer. De stad heeft prachtige stranden en organiseer veel sportevenementen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team