Zoeken

Agadir krijgt droge haven

26 januari 2023 - 07:00 - Economie

©

In de regio Agadir zal binnenkort een droge haven worden gebouwd. Het project, dat zich nog in de studiefase bevindt, zal industriële bedrijven, importeurs en exporteurs in de regio Souss Massa ondersteunen. Een droge haven is een hub in het binnenland. Het heeft een vrachtcentrum of een rangeerterrein met een efficiënte rechtstreekse spoorverbinding met een zeehaven.

In de gemeente Drarga, op minder dan vijf minuten van de industriezones Tassila-Agadir, Tassila-Dcheira, Ait Melloul en de toekomstige industrie- en logistiekzone van Leqliaa, en op slechts enkele minuten van de haven van Agadir, wordt de nieuwe infrastructuur aangelegd, meldt Challenge. De bouw maakt deel uit van het industriële versnellingsplan van de regio.

Lees ook: Haven Agadir wil nieuwe olieterminal

De regionale raad van Souss Massa is voor de uitvoering van het project van 15 tot 17 januari naar Tanger Med gereisd. Onder leiding van voorzitter Karim Achengli, werd een evaluatie gemaakt van de droge havens bij Tanger Med om zo inspiratie op te doen voor de aanleg van de haven van Agadir.

Lees ook: Grootste havens ter wereld komen samen in Tanger Med

De infrastructuur zal "efficiëntere en meer concurrerende diensten mogelijk maken voor de internationale logistieke corridors", aldus Bachir Ahechmoud, eerste vice-voorzitter van de Kamer van Koophandel, Industrie en Diensten van Souss-Massa (CCIS-SM). Volgens hem zijn beide partijen overeengekomen om memoranda van overeenstemming te sluiten en vergaderingen te beleggen om de toekomstige gebruikers van deze droge haven te informeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team