Zoeken

Warm welkom voor USM Alger in Oujda: melk, dadels en bloemen (video)

29 april 2024 - 12:00 - Sport

©

De Algerijnse voetbalclub USM Alger is met open armen ontvangen in Oujda. De delegatie landde vrijdag op de luchthaven Oujda-Angad en werd begroet door officials van Renaissance Sportive Berkane (RSB), de Marokkaanse tegenstander in de halve finale van de CAF Confederation Cup.

RSB-voorzitter Hakim Benabdellah en Abdeslam Belkchour van de Marokkaanse voetbalbond, waren aanwezig om de Algerijnse gasten te verwelkomen. De delegatie kreeg melk, dadels en bloemen aangeboden als teken van gastvrijheid.

Lees ook: RS Berkane-spelers als helden onthaald in Marokko (video)

Volgens lokale bronnen wilden de RSB-bestuurders alles in het werk stellen om het verblijf van de Algerijnen zo comfortabel mogelijk te maken. De USM Alger-delegatie verbleef in een hotel in Saidia.

De wedstrijd tussen USM Alger en RSB, die aanvankelijk gepland was voor 22 april in Algiers, werd geannuleerd door de CAF na een conflict over de shirt van de Marokkaanse club met een kaart van Marokko inclusief zijn Sahara. De Algerijnse club werd bestraft met een 0-3 nederlaag.

Lees ook: Marokko-Algerije: wedstrijd opgeofferd voor shirt!

Ondanks de controverse rond de wedstrijd, toonden de Marokkanen zich gastvrij en respectvol tegenover de Algerijnse delegatie. De terugwedstrijd moest zondagavond plaatsvinden, maar werd ook geannuleerd vanwege de weigering van de Algerijnse club om te spelen. De spelers van USM Alger verlieten dezelfde avond Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team