Zoeken

RS Berkane-spelers als helden onthaald in Marokko (video)

24 april 2024 - 11:00 - Sport

©

De spelers van Renaissance Sportive Berkane werden zondagavond als helden onthaald op de luchthaven Oujda Angad. De club heeft de harten van Marokkanen gewonnen door niet te buigen voor de druk van de Algerijnse autoriteiten.

Renaissance Sportive Berkane had zondag in Algerije tegen USM Alger moeten spelen, maar de wedstrijd ging niet door. De club weigerde te spelen zonder de gebruikelijke shirt, waarop de kaart van Marokko met het Sahara staat afgebeeld. De Afrikaanse voetbalbond CAF had toestemming gegeven voor het gebruik van het shirt, maar de Algerijnse autoriteiten zagen het als een provocatie en namen de truien in beslag.

Lees ook: Marokko-Algerije: wedstrijd opgeofferd voor shirt!

De vastberadenheid van Renaissance Sportive Berkane om hun identiteit te verdedigen, heeft geleid tot een golf van steunbetuigingen in Marokko. De club wordt gezien als een symbool van nationale trots en weerstand tegen Algerijnse druk.

Lees ook: Marokkaanse spelers "gegijzeld" in Algerije

Bij aankomst in Oujda werden de spelers opgewacht door een menigte juichende fans. Ze werden gehuldigd met Marokkaanse vlaggen en liederen. "We zijn trots op onze spelers," zei een fan. "Ze hebben laten zien dat ze niet bang zijn om voor hun land op te komen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team