Zoeken

Algerije lijdt nieuwe nederlaag bij Hof van Arbitrage voor Sport

11 mei 2024 - 17:00 - Sport

©

Het Hof van Arbitrage voor Sport heeft geen gehoor gegeven aan de vraag van de Algerijnse voetbalbond (FAF) en de club USM Alger om de beslissing van de beroepscommissie van de Afrikaanse voetbalbond (CAF) nietig te verklaren.

De Afrikaanse voetbalbond had de nederlaag van de Algerijnse club tegen Renaissance Berkane in de heen- en terugwedstrijd van de halve finale van de CAF Confederation Cup bevestigd.

Lees ook: Hof van Arbitrage voor Sport vernietigt hoop van Algerijnse voetbalbond

Volgens een bron van de Marokkaanse voetbalbond heeft het Hof van Arbitrage voor Sport het beroep van de Algerijnse bond en USMA verworpen om de beslissing van de CAF-beroepscommissie van 30 april 2024 nietig te verklaren, die de nederlaag van de Algerijnse club tegen Renaissance Berkane in de heen- en terugwedstrijd van de halve finale van de Confederation Cup bekrachtigde.

USMA weigerde de heenwedstrijd thuis te spelen vawnege het officiële shirt van de Marokkaanse club, met een complete kaart van Marokko inclusief de Sahara. Voor de terugwedstrijd reisde de Algerijnse club af naar Berkane, maar boycotte ook die wedstrijd.

Lees ook: Afrikaans voetbal: politieke inmenging komt Algerije duur te staan

Uitgeroepen tot winnaar van de halve finale, speelt Renaissance Berkane op zondag 12 mei de heenwedstrijd van de finale van het toernooi tegen de Egyptische club Zamalek. De terugwedstrijd is gepland voor een week later, op 19 mei.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team