Zoeken

Marokko-Algerije: shirt-oorlog...

25 april 2024 - 11:00 - Sport

©

Een handbalwedstrijd tussen Marokko en Algerije die dinsdag zou plaatsvinden in Casablanca in het kader van het Arabisch handbalkampioenschap voor spelers onder 17 jaar, is niet doorgegaan. De Algerijnse ploeg weigerde te spelen vanwege de kaart van Marokko met de Sahara op het shirt van de Marokkaanse spelers.

De wedstrijd was gepland in de overdekte hal van het Mohammed V sportcomplex in Casablanca. De scheidsrechter en het publiek wachtten op de spelers, maar het Algerijns team bleef weg. Kort na de geplande start van de wedstrijd werd officieel bekendgemaakt dat Algerije zich had teruggetrokken, waardoor Marokko automatisch als winnaar werd aangewezen.

Lees ook: RS Berkane-spelers als helden onthaald in Marokko (video)

Voorafgaand aan de wedstrijd had Karima Talbi, de voorzitter van de Algerijnse handbalfederatie, al gewaarschuwd dat Algerije zich zou terugtrekken als de Marokkaanse teamleden zouden aantreden in de betwiste shirts.

Lees ook: Marokko-Algerije: wedstrijd opgeofferd voor shirt!

Dit incident is niet het eerste waarbij de teamkleding tot een conflict leidt. Afgelopen zondag leidde een vergelijkbare kwestie rondom de Marokkaanse shirts met de kaart van Marokko met de Sahara, tot de annulering van de halve finale van de CAF Confederation Cup tussen Union Sportive de la Médina d’Alger en RS Berkane, die in Algerije zou plaatsvinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team