Afrika Cup: Marokko verslaat de Comoren en plaatst zich voor 8ᵉ finale

14 januari 2022 - 19:21 - Marokko

©

Marokko heeft zich vrijdagnamiddag geplaatst voor de 8ᵉ finale van de Afrika Cup 2022 die in Kameroen wordt gespeeld. De Atlas Leeuwen versloegen de Comoren met 2-0.

Het eerste doelpunt van Marokko werd in de 16ᵉ minuut door Selim Amallah gescoord. Marokko domineerde de rest van de eerste helft en de volledige tweede helft van de wedstrijd, met meerdere kansen voor de Atlas Leeuwen en een sterke Comoriaanse keeper.

Op enkele seconden van het einde van de wedstrijd, wist Zakaria Aboukhlal de netten opnieuw te vinden en de voorsprong van Marokko uit te breiden naar 2-0.

Dankzij deze tweede overwinning, na de gewonnen wedstrijd tegen Ghana (1-0) begin deze week, plaatst Marokko zich voor 8ᵉ finale. Vahid Halilhodzic en zijn spelers zullen het volgende week opnemen tegen Gabon.