Zoeken

Marokko tegen Malawi in 8e finale Afrika Cup 2022

21 januari 2022 - 15:40 - Sport

©

Marokko kent zijn tegenstander voor de 8e finale van de Afrika Cup 2022. Het Marokkaans voetbalelftal zal het opnemen tegen Malawi, dat als 3ᵉ eindigde van groep B, achter Senegal en Guinee.

De Atlas Leeuwen eindigden de groepsfase op de eerste plaats in Groep C, na twee overwinningen en een gelijkspel tegen Gabon. Ze zullen het op dinsdag 25 januari opnemen tegen Malawi in het Ahmadou-Ahidjo stadion in Yaoundé.

Lees ook: Afrika Cup 2022: hoge premies voor Atlas Leeuwen

Marokko kent deze tweede fase van de competitie al goed, maar voor Malawi is het de eerste keer dat ze erin slagen om deze te bereiken. Voor de Atlas Leeuwen is het vooral een uitdaging om de fans de teleurstelling van 2019 te doen vergeten, en voor Malawi is het de uitdaging om zo ver mogelijk te gaan. De ontmoeting tussen de twee teams belooft zeer spannend te worden.

Lees ook: Afrika Cup: Marokko verslaat de Comoren en plaatst zich voor 8ᵉ finale

Als Marokko zich voor de kwartfinales kwalificeert, zullen de Atlas Leeuwen het moeten opnemen tegen Egypte. De Egyptenaren zullen het waarschijnlijk opnemen tegen de leider van Groep E, ofwel Ivoorkust, Guinea of Sierra Leone.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team