Zoeken

Marokko wint van Malawi en plaatst zich voor kwartfinale Afrika Cup

25 januari 2022 - 23:21 - Sport

©

Marokko heeft vanavond met 2-1 van Malawi gewonnen in de 8ᵉ finale van de Afrika Cup 2022 in Kameroen. De Atlas Leeuwen mogen dankzij deze overwinning door naar de kwartfinale van het Afrikaans kampioenschap.

De wedstrijd was moeilijk voor het Marokkaans elftal. Vooral in de eerste helft was de situatie bezorgend. Malawi scoorde al in de 7ᵉ minuut van de wedstrijd dankzij een mooie trap van Mhango.

Ondanks de druk die de Atlas Leeuwen uitoefenden op de tegenstander, met 70% balbezit, lukte het Marokko pas enkele minuten voor het einde van de eerste helft om te scoren. Youssef En-Nesyri scoorde de gelijktreffer tegen Malawi na een uitstekende pas van Selim Amallah.

In de 70ᵉ minuut wist Achraf Hakimi de netten te vinden en scoorde met een vrije trap het winnende doelpunt voor Marokko.