Zoeken

Africa Cup: Vahid Halilhodzic vermijdt Algerije te benoemen

25 december 2021 - 12:40 - Sport

©

Algerije, de regerende Afrikaanse kampioen, lijkt favoriet te zijn voor de Afrika Cup die in 2021 in Kameroen wordt gehouden. De Marokkaanse bondscoach, Vahid Halilhodzic, vermijdt echter Algerije te benoemen, omwille van de spanningen tussen Rabat en Algiers.

Vahid Halilhodzic, die tijdens een persconferentie werd gevraagd naar de favoriet voor de Afrika Cup 2021, weigerde Algerije te benoemen. "Als ik de naam van dit team geef, zal het... (lacht). Er zijn veel teams met een zeer goed niveau en met spelers van wereldklasse. Ik wil de naam van het team niet zeggen in het bijzijn van... Ik bedoel, ik wil wel, maar het zal spanning veroorzaken. Nou, de competitie is enorm.", antwoordde de voormalige coach van het Algerijns voetbalelftal (2011-2014). "Er zijn veel goede teams, ik denk dat je zelf wel kunt bedenken wie favoriet is. Het is niet de moeite waard om onszelf te herhalen. Je weet wie favoriet is, maar wij zijn er ook nog," voegde Halilhodzic eraan toe.

Lees ook: Vahid Halilhodzic straft Hakim Ziyech opnieuw

De Frans-Bosnische coach van de Atlas Leeuwen heeft zijn spelerslijst voor de Afrika Cup 2021 al bekend gemaakt. Vahid Halilhodzic heeft onder meer verschillende spelers opgeroepen die hun strepen hebben verdiend in de Franse competitie, waaronder Sofiane Boufal (Angers), Achraf Hakimi (PSG) en Nayef Aguerd (Rennes). Grote afwezige is de Marokkaanse international Hakim Ziyech. De eerste wedstrijd van Marokko vindt plaats op 10 januari. De Atlas Leeuwen zullen het dan opnemen tegen de Black Stars van Ghana.

Lees ook: Vahid Halilhodzic best betaalde bondscoach in Afrika

De Afrika Cup vindt plaats van 9 januari tot en met 6 februari 2022, ondanks eerdere twijfels of het wel door zou gaan vanwege de toename van het aantal coronabesmettingen. Het Afrikaans kampioenschap werd al twee keer uitgesteld, maar Kameroen is nu klaar om volgende maand als gastheer op te treden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team