Zoeken

Vahid Halilhodzic’s ambities met Marokko

31 december 2021 - 19:00 - Sport

©

Bondscoach Vahid Halilhodzic streeft ernaar de Afrika Cup 2022 te winnen en de Atlas Leeuwen naar het volgende WK in Qatar te leiden om zijn coachcarrière op een mooie manier af te sluiten.

De Bosnisch-Franse coach werd gevraagd naar zijn ambities voor de Afrika Cup 2022, en om de balans van zijn carrière op te maken. Hij onthulde details over de persoonlijke uitdagingen waarmee hij wordt geconfronteerd voor zijn vertrek.

Lees ook: Afrika Cup: Marokko roept drie nieuwe spelers op

In een interview met het Servische dagblad Sportklub, stelde Halilhodzic dat Marokko alle kansen heeft om de volgende Afrika Cup te winnen. Hij zou dit graag verwezenlijken om zijn carrière te bekronen nadat hij de titel met Raja in 1997 won.

De coach kondigde ook aan dat hij de Atlas Leeuwen in juni naar Qatar wil leiden om de enige coach te worden die vier nationale ploegen voor de Wereldbeker heeft gekwalificeerd. "Ik ben één stap verwijderd van het bereiken van een doel dat nog nooit iemand heeft bereikt. Als we ons met Marokko kunnen kwalificeren voor de Wereldbeker, zal ik de enige coach zijn die dat met vier verschillende nationale teams heeft gedaan," zei hij.

Lees ook: Vahid Halilhodzic straft Hakim Ziyech opnieuw

"Als ik het met het nationale team van Marokko kan doen, zal het een waardige afsluiting van mijn trainerscarrière zijn", aldus Halilhodzic, die al drie landen voor de Wereldbeker hielp kwalificeren, met name Japan, Algerije en Ivoorkust.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team