Zoeken

Afgewezen Amerikaan probeert ex te ontvoeren naar Marokko

6 januari 2024 - 13:40 - Wereld

©

Een 36-jarige Amerikaan, George Mandarakas, heeft een drastische poging ondernomen om zijn ex-vriendin, van wie hij in oktober werd afgewezen, te kidnappen en naar Marokko te vluchten.

Na de breuk, waarbij de vrouw ontdekte dat hij loog over zijn leeftijd, werd Mandarakas obsessief en viel hij haar voortdurend lastig met berichten en geschenken. Zijn intenties werden alarmerender toen hij aan een vriend vertelde over een podcast die een ontvoering beschreef en uitte dat hij bereid was gelijkaardige acties te ondernemen, zelfs als dit zou betekenen dat hij naar de gevangenis zou moeten.

Lees ook: Marokko: man probeert ex-vrouw van appartement te beroven

De situatie escaleerde op kerstavond toen de vriend van de vrouw haar waarschuwde voor Mandarakas’ mogelijk gevaarlijke plannen. Een familielid, die een privédetective was, adviseerde haar om haar voertuig te controleren op trackingapparatuur, waar ze een AirTag vond verborgen in de bumper.

Op kerstdag, terwijl de familie van het slachtoffer de kerk bezocht, kwam Mandarakas ter plaatse, maar werd door de politie gearresteerd nadat hij onbevredigende antwoorden gaf op hun vragen. Bij de doorzoeking van zijn huurauto en eigen voertuig vonden agenten een reeks verdachte items, waaronder aanzienlijke hoeveelheden geld, meerdere mobiele telefoons, kaarten met routes naar Marokko, een wapen en andere ontvoeringsmateriaal.

Lees ook: Verstoten vrouw probeert ex-man in brand te steken in Marokko

Mandarakas, die uiteindelijk is aangeklaagd voor poging tot ontvoering, verscheen op 29 december voor de rechtbank.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team