Zoeken

Bokskampioen Jaoid Chiguer op 35-jarige leeftijd overleden

30 januari 2021 - 15:20 - Sport

©

De Frans Marokkaanse bokskampioen Jaoid Chiguer is op maandag 25 januari 2021 overleden. Hij was nog maar 35 jaar oud.

Het levenloos lichaam van Jaoid Chiguer werd in een sportzaal waar hij trainde, in het Franse Troyes, gevonden. Medisch onderzoek toonde intussen aan dat hij aan een hartaanval is bezweken.

De jonge Jaoid heeft een indrukwekkende carrière op zijn naam staan. Hij won brons op het Europese amateur bokskampioenschap in 2008 in Liverpool. Hij nam hetzelfde jaar deel aan de Olympische speken in Beijing maar werd toen in de tweede ronde uitgeschakeld. In 2010 werd hij kampioen van Frankrijk in de gewichtscategorie Welter.

Jaoid werkte al enkele jaren als coach bij de Boxing Club van Troyes. Tony Yoka, Franse bokser en grote vriend van de Marokkaan, eerde hem op Instagram. "De tijd gaat zo snel voorbij. We hebben zowel goede als slechte momenten gedeeld. Je wilde altijd helpen en was altijd vrolijk. Ik kan niet geloven dat je er niet meer bent. We zagen elkaar een jaar geleden voor de kinderen van jullie club en ik realiseer me niet dat het de laatste keer was. Bedankt voor al je advies en voor wat je voor anderen deed. Rust zacht mijn broer Jaoid Chiguer," schreef hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team