Zoeken

Waarom gaat Ihattaren niet naar EK met Jong Oranje?

16 maart 2021 - 12:40 - Sport

©

Mohamed Ihattaren gaat niet mee naar het EK met Jong Oranje. Bondscoach Erwin van de Looi legt uit dat dit komt omdat hij de voorkeur geeft aan spelers die bekend zijn met de speelwijze.

Van de Looi zegt dat het een moeilijke keuze was. Ihattaren stond wel op zijn voorlopige lijst, maar hij heeft nog niet eerder bij Jong Oranje gespeeld. "Zondag en maandag stromen de jongens binnen. Maandag is er een training en een reisdag. In Hongarije trainen we dinsdag nog een keer en dan moeten we er tegen Roemenië woensdag staan. Dus we hebben heel kort de tijd om ons voor te bereiden. Dan geef je ook de voorkeur aan spelers die weten hoe het werkt, al met ons gespeeld hebben en bekend zijn met de speelwijze", zegt hij in het AD.

De bondscoach sprak afgelopen weekend met PSV-trainer Roger Schmidt over Ihattaren, maar nam zelf de beslissing. "Op zijn positie is er bovendien veel concurrentie. Met Noa Lang, Ferdi Kadioglu, Dani de Wit, Cody Gakpo en Javairo Dilrosun zijn we sterk vertegenwoordigd en ook Justin Kluivert zou daar nog kunnen spelen. Mo is een talentvolle speler, maar ik moet keuzes maken", aldus Van de Looi.

Ihattaren werd eind vorige maand om disciplinaire redenen uit de selectie van PSV gehouden tegen Ajax en daarna ontbrak hij in de voorselectie van het grote Oranje. Daarom was de verwachting wel dat Van de Looi hem zou opnemen in zijn EK-groep.

Mohamed Ihattaren koos in 2019 voor een interlandloopbaan in het Nederlands elftal terwijl hij ook voor Marokko had kunnen uitkomen. Hij zou dit alsnog kunnen doen als hij zich gepasseerd voelt. "Er komt van alles ter sprake. Maar we gaan naar een EK. Daarin geef ik de voorkeur aan spelers die weten hoe we werken en spelen. En ook aan spelers die wedstrijdfit zijn. Dat zijn twee dingen die bij Mo op dit moment minder aanwezig zijn. Wij hebben ook maar twee dagen om ons voor te bereiden. Dat neemt niet weg dat ik Mo een groot talent vind. Maar we beoordelen hem net zoals andere grote talenten. En wat betreft die andere zaken: Mo heeft vooral bij het grote Oranje gezeten. Het is dus niet aan mij om daar op in te gaan."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team